Plastic fantastic... ?

Jag satt och testade metrobloggens egen "gossip boy's tips om hur man får sina läppar oemotståndliga och stora.
Haha. Döm själva efter resultatet efter första punkten, personligen tycker jag inte att det gick så bra. ;)

före



efter





"Så här gör du:

1. Sug på dina läppar tills de domnar.
2. Borsta aggresivt dina läppar med tandkräm som har peeling effekt.
3. Sug av dig själv.
4. Givetvis var punkt tre ett skämt, så fortgå istället nu med att applicera ett jätte tunt lager av nejlike-olja på läpparna som du sedan täcker med läppglans där du har ljust och hudfärgat längst ut mot kinderna, och mer färg ju längre ut du kommer. Du får en härlig kyss-effekt då som får dina läppar att se riktigt plastiga ut då"

(Får ursäkta bildkvaliten, men jag har ju bara tillgång till mobilkamera eller camen för tillfället, som ni vet.) 


Stay in touch

Jag kommer inte ha tid att skriva så mycket ett tag framöver, i och med flytten och allt vad det innebär. Så svik mig inte nu, kära vänner, för jag kommer  trots allt inte svika er. Lovar att haffa en dator så fort jag bara kan, tro mig.
- Ikväll ska jag vara barnvakt åt mina två underbara kusiner, imorgon blir det rix fm festival med Lovisa och på söndag måste jag plugga och träna. Och... på måndag fyller jag år! Så jag kommer dessutom ha fullt upp, men håll tillgodo gott folk!

bjuder på en före- och efterredigering


HISS ELLER DISS?

- motivera gärna.

Prestation

Dagens händelser har varit en aning för bra för mig, tror jag.  På morgonen kom jag i tid till skolan, var hur stolt som helst(!).  Sedan, efter att ha fått tillbaka ett prov som skrek s-ä-m-s-t fick jag chansen att bevisa för min lärare att jag egentligen kunde uppgiften jag fått fel på. Klarade dem, och nu troligtvis får jag mitt mvg i matte i alla fall. På Engelskan fick jag, äntligen, mitt "prao-cv" från Mäster, vilket inte kunde varit bättre : Otroligt duktig och framåt. Har öga för serviceyrke. En klippa helt enkelt. Och som min lärare sa, med tanke på att jag fått jobb där kunde det faktiskt inte ha varit bättre! Efter engelskan bar det av till dagens prov-lektion, so. De senaste dagarna har jag pluggat mig fördärvad inför det, och jag kan inte säga annat än att jag var hur nervös som helst när vi väl fick det. Det gick förvånansvärt bra. När min lärare sa att det var sju minuter kvar hade jag bara gjort hälften av provet, så mycket skrev jag på varje fråga. Men jag hann! Efter lektionen drog jag en stoor pust av lättnad, det sista provet innan sommarlovet var avklarat. (Hm. Nu har vi bara en massa jobbiga inlämningar kvar jag inte ens har snuddat vid med en tång...) Woho!

Igår var jag framme vid Stora hotellet för att titta på Pesets bal. Hur fina som helst var balparen, allihopa!
Vackra Evelina och hennes kille

Syster och Eric

Söt tjej och Alexander


DET NALKAS SKOLAVSLUTNING!
När slutar ni skolan?


Facebook.

Alltså. Jag förstår mig inte riktigt på Facebook. Igår satt jag och bockade för alla de jag ville vara vän med och helt plötsligt fick jag ett meddelande:

De menar alltså att ifall jag sitter och letar efter och skickar vänförfrågningar till folk jag känner anses mitt beteende störande och att det i värsta fall kan leda till att jag åker ur facebook? Och detta efter att varit medlem i högst 6 timmar.
Jag menar, facebook är väl trots allt en site där man vill vara uppdaterad om sina vänner etc. - och som i hög grad går ut på hur många vänner man har. (Om man har många vänner är man populär, om man inte har det har man knappt något där att göra.) Jag satt ju bara där och letade upp alla som jag känner. Nu får jag vänta i ett helt dygn till innan jag kan adda högst 10 pers...

Har ni varit med om något liknande?

Tired

Jag är jätteförkyld, eller rättare sagt - jag var jätteförkyld för några timmar sedan. Men nu har jag sovit av mig det mesta, så det skulle inte vara en omöjlighet för ännu en skoldag imorgon. Då, för några timmar sedan, kunde vi snacka feberfrossa, dunkande huvudvärk, ont i öronen och en näsa som rann, nu snackar vi bara en näsa som rinner konstant och ett huvud som ger sig mer och mer till känn. För att inte tala om den växande stressen för religions-provet på torsdag. Nog om det. Jag hasade mig iväg till skolan för att vara med på de två första lektionerna - idrott och bild. Fastän att man riktigt såg på mig hur sjuk jag var, blek som ett spöke och med glansiga, trötta ögon, var jag tvungen att gå de 2.5 km som de som kunde vara med skulle springa. Jag höll helt seriöst på att däcka framåt slutet, så fysiskt trött var jag. Och när vi väl kom i mål, fick jag inte sitta mer än i högst två minuter innan resten av människorna jag gick med ropade på mig att jag skulle följa med. Efter bilden, andra lektionen gick jag hem. Jag orkade inte mer. Och nu, som sagt, har jag sovit av mig det mesta av förkylningen och jag är fit for fighting!  

Jag hoppas på att jag är så pass frisk att jag kan gå på träningen imorgon. Kanske inte vara med direkt, utan bara träffa alla människor igen. Det var just faktiskt en vecka sedan jag träffade dem sist. Emmy ska med också, och man vill ju inte missa de beundrande blickar hon kommer att få.


Facebook

Jag har skaffat facebook! Helt otroligt, men sant. Jag har just tidigare varit emot det, då man lite var stans läser ur dåligt det är etc, men nu så. Så om ni har facebook - gör en vänförfrågan! (Ottilia Stridh Gustavsson)



Har ni facebook?

Dagens...

Dagens vill ha: Sommarlov.

Dagens klädsel: Det varmaste jag för tillfället kunde hitta. Billabong zip-tröja, svart linne och jeans.
Dagens frisyr: Rufsigt. Knut.

Dagens smink: Mascara och några duttar concealer.
Dagens händelse: När jag ramlade in i hissdörren.
Dagens låt: För trött för att lyssna.

Dagens planer: Klara av veckan. Plugga.

Dagens saknad: Träningen.
Dagens dummaste: Min hals.

Dagens sjuka: Huvudet och halsen.

Dagens drog: Tankar.

Dagens roligaste: Oscars dikt.  

Dagens favorit:  Lillebror som hämtade mig hos anna när inte jag orkade gå.

Dagens köp: Faktiskt, ingenting alls!

Dagens godis: Vill inte äta mer godis på flera veckor.

Dagens humör: (Skol)Trött. Negativ. Ettrig.

Dagens ord: *hostar*


Ibland, när inte jag har något att göra, då ritar jag.


Eurovision 09

Jag vet att det nu är knappt en vecka sedan Eurovision gick av stapeln, men ändå. En bra låt är alltid en bra låt. Visserligen tyckte jag bara om refrängen på den nedanstående låten, då hela hon verkade vara i extas av tanken på sin mamma. För jag antar väl att det är det henne hon sjunger om? 


Var det baara jag som tyckte om refrängen på Rysslands bidrag?
Och vilken låt var er favorit i Eurovision?

Big girl

Tack för alla fina kommentarer på min bild! Och när jag ändå är i farten kan jag passa på att tacka för alla frågor jag fick i och med frågestunden. Jag blev jätteglad, verkligen!
Imorgon kommer jag antagligen inte hinna blogga någonting, för jag ska nämligen jobba! Tjugo vuxenpoäng för mig där! Nono (delägare på mäster gudmunds källare) ringde mig och frågade om jag hade tid och ville jobba imorgon, i Gränna. Jag blev sådär barnsligt överlycklig att jag inte kunde låta bli att skutta genom hela lägenheten med ett så stort  leende på läpparna att jag aldrig tidigare kunnat drömma om att jag skulle kunna klämma fram något sådant storartat. Sedan bar det av till vår nya lägenhet, som vi för övrigt flyttar till på fredag, så jag hann inte skriva och berätta om det direkt.
Men nu måste jag sova, jag ska upp klockan sex imorgon och vill vara pigg hela dagen då jag sk träna efter jobbet och så...

Ett grattis kanske? : D

(Jag är 14 år och jag har jobb, så ni som klagar på att ni är för unga och så vidare - ryck upp er och visa framfötterna istället! Jag har fixat det här helt på min egen hand, och om jag kan - kan du.)

Kreativitet.

Större delen av förmiddagen har jag vigt åt min bilduppgift som ska vara inlämnad på tisdag. Jag fick springa iväg till biblioteket för att se ifall boken jag använder fanns där istället - vilket den fanns!  Lite finslip på tisdag får det bli, på armarna och ansiktet och så, men annars anser jag mig faktiskt som klar. Så nu kan jag äntligen lägga uppgiften åt sidan och fokusera på allt annat plugg som måste genomföras innan vi slutar skolan.







Vad tycker ni om bilden, blev den bra?   


Svar

Hur gammal är du?  I skrivande stund är jag 14år, fyller 15 nästnästa måndag (1 juni) !
 
Vart bor du? 
Några minuter utanför Jönköping.
 
Vad är det bästa du vet? 
Det bästa jag vet är nog att känna mig omtyckt. Men annars är det att överraskas, i positiv bemärkelse så klart. 
 
Vad är det som gör det så kul att blogga? 
Ibland tycker jag inte alls att det är kul att blogga, men när jag väl gör det är det för alla kommentarer och all den respons jag får!

hur lång är du och vad väger du? Hm. Just nu är jag 167 cm lång och väger ca. 54-55 kg.

har du något husdjur? Ja, faktiskt. Jag har en liten knäterrier som älskar att slicka på mig. Dessvärre verkar han inte förstå att jag inte tycker om det han gör lika mycket...

favoritplagg? Svårt! Jag är så många plagg jag tycker om. Annars är det väl antingen min prim-I-am-jacka, eller jeansen jag sydde in och slet igår.   

varför började du blogga? För att jag hade drömt världens finaste dröm, som jag ville dela med mig av.

Vilken skola och vilken linje går du? Jag går i 8:an i högstadiet, på Alfred-Dalinskolan.

nämn sju av dina godaste vänner! Jag har glidit ifrån en hel drös med vänner som jag tidigare räknade till mina närmaste, men låt gå. Felicia, Anna, Emmy, Julia, Agnes, Josefine och Jakob, är några.

favoriträtt? Tycker om väldigt mycket, men en av favoriträtterna är inlagd strömming. Utan äckliga ben.

Vad vill du bli när du blir stor?  Framgångsrik. Berömd. Lycklig.

Hur är det med dig Ottilia? Över förväntan. Mitt självförtroende och min självkänsla ökar hela tiden.

hur gör du för att orka med allt i skolan, vara glad, träna och vara så söt? Jag orkar inte, egentligen. Men det är någonting som måste göras, och varje gång jag är nära på att ge upp känner jag mig värdelös. "Vaddå. Klarar du inte ens det här?" Då kämpar jag, jag hatar att förlora. 

har du några syskon ? Massor.

Hur många isåfall ? 6st. En syster, två bröder. Utöver det har jag också två plastsyskon hos min pappa och två andra plastsyskon. 
 
Kan du tipsa om några bra bloggar du läser?
De som jag verkligen tycker om ligger länkade på min sida.

min största fråga är ; när träffas vi igen? Jadu jessica, jag vet inte. Vi får helt enkelt ta och avsätta en dag framöver.

Trivs du bra i din klass?  Hyffsat. Vissa dagar skulle jag göra vad som helst för att komma bort från den, andra dagar skrattar jag bara åt mångfalden.

Vad hade du gjort om du blev oplanerat gravid? Pratat med min mamma, därefter abort. Jag kommer inte att riskera att få bristningar.

Hälsar du och Elin på varandra numera? Nej, det gör vi inte. 

Vem är du kär i? Jag har skjutit honom ifrån mig. Jag är inte kär längre, bara väldigt förtjust.

Vad vill du ha i födelsedagspresent? Kläder. Systemkamera. Kuvertväska. Pengar. Skor. Att alla skulle bli humanister över en natt skulle inte vara fel heller.

vad är du mest nöjd med på din kropp? Min mage. (Beroende på hur mycket mina muskler framträder.)  

och har du några komplex för någonting?
Jag hade mycket innan. Nu kommer de och går istället. Ett tag hatade jag min panna och kunde för allt i världen inte visa mig utan min heltäckande lugg, nu bryr jag mig inte.

hur är du som person? Snäll och omtänksam, blyg och observerande. I vissa sammanhang är jag väldigt tystlåten, i andra raka motsatsen. Jag gör många miner och gestikulerar vilt med armarna när jag ska berätta något, säkert på grund min svårighet att berätta något så att det blir intressant för lyssnaren. Det beror kort och gott på i vilket sammanhang jag befinner mig i och vilka jag umgås med för stunden.

om du fick ändra vad du ville, vad skulle det vara? Jag skulle göra livet mer rättvist.

Har dina vänner bloggar?  Inte alla, men en del.

vad heter bloggarna ? De bloggar jag läser av mina vänner är länkade i menyn.

har du någonsin varit jätte kär i någon ? Tyvärr.

vem ? Erik Folke, och Sebastian.

gammal, väldigt omyckt bild.


Lycka





Åhåhåå. Imorgon ska julia till Göteborg och hon har lovat att köpa hem ett svart hårband och den fina t-shirten till mig från monki, antingen den eller en röd/vit-randiga likadan. Jag är överlycklig.  

Ansgar och Evelyne

Jag och julia har slagit våra ensamma kvällar tillsammans och gjort något bra av dem istället, nämligen varit ute i det minst sagt kalla vädret och fotat. 

Obs. Oredigerade bilder.










 

Åh vad jag tycker om denna tjejen alltså. Helt underbar!  <3
 

Förändring

Ut med den gamla. Och in med den nya.


Jag blev ganska nöjd faktiskt.  Ett litet välkomnande till sommaren. :)


Dagens kreativitet


Som jag tidigare sagt hade jag bestämt att jag skulle sy in och slita ett par gamla jeans idag. Här är det förvånansvärt lyckade resultatet. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det med tanke på alla mina andra misslyckade försök att använda symaskinen.

Blev resultatet bra?

btw. glöm inte att ställa frågor i frågestunden. :)


Vinn converse!


Den bästa tävlingen jag någonsin skådat pågår nu och jag tycker att alla ska delta. Priset är ett par alldeles äkta, vita converse i storlek 38/39 och det är lätt som en plätt att delta.


Happy!

Idag har det varit en fullspäckad dag fylld till brädden av skola, hagel och träning. En väldigt bra dag måste jag säga, dessvärre låter jag resten vara osagt. Jag tycker nämligen ni ska fokusera på frågestunden jag har, och fråga en massa! Jag svarar på frågorna på lördag, så att ni har god tid på er att klura ut några riktigt bra. ;)
(Scrolla ned ett inlägg för att komma till frågestunden.)

Puss!

Frågestund



Jag fick en förfrågan om att ha frågestund. Egentligen går det mot allt mitt förnuft, då jag är säker på att jag inte kommer få mer än kanske fem frågor, om jag har tur. Ändå har jag beslutat att ha en, i hopp om att ni frågar en massa! :) 
 

Variety day

Dagen har minst sagt varit mycket känslosamt omväxlande. En konstig blandning mellan panik och ångest som sedan övergick i ren och skär lycka. Det började lite smått när min bildlärare hade slarvat bort boken jag använder till min bilduppgift, som förövrigt ska vara klar och inlämnad för betygsättning nästa lektion. Satt och läste en två år gammal veckorevyn hela lektionen, utan att så mycket som att dra ett enda kolstreck på min bild. Det kändes måttligt bra då jag har sisådär mer än hälften kvar.  Fram tills dess hade min paniknivå varit ganska respektabel, men en halvtimme senare hade den dragit i kraft till oanade höjder. Jag hade nämligen "glömt" mina converse på stället där vi hade haft idrott på morgonen, trodde jag. Men de fanns inte där. De fanns inte någonstans. Då kan vi snacka panik, och ångest. Panik för att jag hade "tappat bort" mina converse och ångest för att det var det andra av värde jag tappat bort inom loppet utav fem dagar. Det slutade med att jag skippade min nästkommande lektion och efter att ha hittat min idrottslärare gick hem för att se efter ifall jag mot förmodan glömt dem hemma.
Och efter att ha hållt tummarna det hårdaste jag kunde medan jag halvsprang den sjuminuter långa väg hem till läghenheten kunde jag inte bli lyckligare än vad jag blev av att se vad som stod på skohyllan. Det kändes nästan som en dröm att se dem, mina alldeles egna converse. Ja, jag blev rent ut sagt lycklig. Till och med såpass att min kvarsittning jag drog på mig i och med min virrighet inte rörde mig i ryggen! 

lycklig: (gammal, och ful bild dock)
  

Nu har jag precis varit på Myrornas och sett till så att inga kap går förlorade. Som tur var var det knappt någonting av intresse. Jag måste nämligen spara varje slant jag får över nu, så att jag kan köpa alla skor och kläder jag suktar efter. Jag köpte en jättesöt blus/t-shirt och tummade på ett par tuffa skor. Ni får lita på mig när jag säger att de var tuffa, för om jag säger att det var låga skor i skinnimitation med kilklack och snörning där bak låter det inte så tufft. 

Puss! 


Dejting på youtube

Jag sitter här och skrattar. Det verkar som någon har startat en dejtingsajt på youtube - singelochsökande. Det värsta är  att man inte vet ifall de är seriösa eller inte. En del avslöjar sig ganska grovt, men de som inte gör det?
Dagens komik. Haha.
 

 

 


 

Sunshine

Det var inte roligt att komma tillbaka till klassen, så som jag har längtat! Min förväntan sprack i ett moln av prestation. Allt var som vanligt. Jag vet inte exakt vad jag hade sett fram emot, kanske alla dessa uteblivna jag-har-saknat-dig-kramar eller känslan av att befinna sig på plats igen. Jag vet inte, men en sak var säker - det var inte vad jag förväntat mig. 
Allt flöt på som vanligt och efter att jag lämnat av mina gladiatorsandaler till thess traskade jag vidare hemmåt. Till plugg. Det är meningen att jag ska göra två prov denna veckan, trots att vi bara går tre dagar. Utöver det måste jag plugga till ett prov jag har nästa vecka, och en uppsats att lämna in. Hm. Och det här ska kallas lungt tempo, som de sa att det skulle vara nu närmare skolavslutningen. 



På torsdag ska jag plocka ner symaskinen och se ifall jag kan komma någon vart med tre par gamla jeans. Att sy in och slita kan väl till och med jag klara av kan man väl tycka.

Puss!


Alexander is the real fairytale

Jag kan inte lyssna mig mätt på Fairytale. Så himla vacker. Norge är en värdig vinnare och Alexander Rybak är det sötaste väsen jag någonsin sett. Faktumet att han åkte hem till sin familj och flickan låten handlade om  istället för att festa med de andra deltagarna gör saken bara ännu bättre. Åh vad jag önskar att jag bodde i Norge nu.
 
Förövrigt har jag börjat fjälla, redan. Hm. Skulderbladen är en mardröm och jag kan dra bort pappersliknande flagor av hud på bröstet. Jag hatar det och idag, på Norges nationaldag, flyttade syster och eric till jordbrovallen. Jag tror jag kommer sakna deras närvaro.  

Tror ni på spöken?

Jag upptäckte en väldigt annorlunda blogg precis, om spökenoch andar. Efter att ha läst ett tag insåg jag att jag inte blev rädd, utan tvärtemot lugn. Jag har varit rädd för spöken och andar så länge jag kan minnas och sedan vi flyttade hit till vårt gamla hus i Habo (med pappa)  har jag blivit än mer rädd och känt mig förföljd hela tiden. Min livliga fantasi har  dessutom tvingat fram hjärnbilder av människor som står bakom mig i spegeln, en källare full av lik och skuggor som står vid min säng. Flera gånger har jag vägrat gå upp på övervåningen själv och än fler gånger har jag i panik rusat genom huset här i Habo eller lägenheten i Huskvarna när jag bara gjort en så simpel sak som att ha spolat i toaletten. När vi var i Kreta förstärktes dock mina farhågor över igengående människor i huset då det kom fram att Cassandra sett och pratat med en flicka i huset. Jag tror verkligen på sånt här, på allt som har med andar, spöken och krafter att göra, och det ger mig aldrig någon ro när jag är så rädd. Men efter att ha läst på spok's blogg ett tag och på flera ställen läst budskapet att dåliga tankar drar till sid dåliga energier, alltså onda spöken och diverse, och att karisma leder till det motsatta, har jag bestämt mig en gång för alla - Jag ska inte vara rädd längre. Jag ska se rädslan i vitögat och le mot det jag känner istället för att bli vettskrämd, och jag ska leva på karisma. I den mån det går. Efter att ha haft en medial syslöjdslärare på mellanstadiet som delgav oss en massa verkliga spökhistorier på lektionerna och en mamma som flera gånger kommit i kontakt med andar borde jag inte reagera på det sättet jag gör. Vem vet, kanske är det just därför?

Tror ni på spöken?       

Jag vill ha många svar och kommentarer. De senaste dagarna har jag knappt fått någon och om jag ska lita på min statistik borde jag ha många fler, så visa er.

Go Sverige!


Snart är det eurovision songcontest som gäller! Har faktiskt längtat. Malena Ernman och hennes låt är grym, oavsett hur mycket man lyssnar på den. Jag skrek som en galning när den vann, resten av familjen gjorde istället stora miner. Jag tror däremot inte att vi kommer att vinna, långt därifrån. Eftersom Malena Ernman ryktats ha haft lite dåligt rykte bland de andra deltagarna på grund av alla hennes resor fram och tillbaka kan det dra ner våra chanser, då det säkerligen också har varit skriverier om henne i alla möjliga länder och tidningar. Det positiva är i alla fall att hon går ut som fjärde bidraget och då blir den första upptempolåten, efter tre lugna låtar. I och med det kan låten etsa sig fast i minnet och frambringa oss extra chanser. Dessutom skiljer den sig från mängden. Så visst finns det hopp för en bra placering, och personligen tror jag på en topp-tio.   
Varje år går vi svenskar ut med tron att vi kommer att vinna, att det är "vår tur". Visst, självsäkerheten är det inget fel på, men att tro att The Ark med en ren och skär poplåt som The Worrying Kind ska ta hem segern framför ett 20-tal andra länder och deras bridrag är löjligt. Samtidigt som medelhavsländerna enbart lägger sina toppoäng på deras grannländer. Jag ska i alla fall sitta och heja på Sverige (och på Norge) för fullt, och hoppas att eroupa lyssnar på låtarna istället för att blint ringa och rösta på dess kringliggande länder.

Vem har störst potential till den bästa placeringen av - La Voix med Malena Ernman och Norges omtalade bidrag Fairytale med Alexander Rybak och FRIKAR?  

Senast idag uttalade jag orden "jag älskar den här låten" om Fairytale, så om jag får välja ska Norge vinna, och Sverige komma femma. 

Tillbaka...

Hejsan. Nu är jag hemma, ä-äntligen. Flyget var försenat på grund av att det hade varit flygstrejk på g under dagen, men så värst mycket plågade det oss inte då det ändå avgick från Chania endast en timme efter beräknad tid. Hm. Jag tänkte visa er en massa bilder från resan, verkligen jättefina bilder. Tänkte frågar sig någon då, varför inte bara göra det?  Jo ni, här har ni en smart tjej som har tappat bort sin kamera på flygplanet - och nu är den troligtvis stulen. Roligt? Inte det minsta. Inte nog med att den är borta, den var inte min heller.
 Nog om det. Jag har haft en jättebra resa, med en massa mat och sol dagarna i ända. Dagarna blev bara varmare och varmare för var dag som gick, och under de sista dagarna ändrade minigolfen deras öppettider på grund av värmen. 
Det sämsta måste nog ha varit alla dessa toaletter man inte fick spola ner pappret i, utan var tvungen att slänga i en papperskorg bredvid. Jag tänkte skriva att toaletterna och dess dåliga avlopp var på delad förstaplats med alla dessa inkastare som praktiskt taget kastade sig på en på kategorin det-sämsta-i-Kreta, men så kom jag att tänka på hur komiskt vi (läs jag) tyckte att det var att verkligen alla var på oss. Det gick inte att gå förbi en restaurang utan att vi fått höra hur bra just den maten var där, hur bra priserna var och eller hur vackra vi döttrar var. Värst var buktremsan i Chania. 
Det bästa å andra sidan var nog att vakna med frukost, sol och värme på balkongen, som väntat. Eller vår svit. Som sagt hade jag och Cassandra ca. 5 meter i tak, för att inte tala om våra två balkonger, den ena hälften så stor som vår svit på 3 rum. Shoppingen var ett annat glädjeämne, även om jag inte köpte övedrivet mycket prylar då jag bara hade drygt 50 euro med mig. Men lite blev det allt. Nu tänker jag sova en stund, efter att bara ha sovit 2 timmar på ett helt dygn är jag ganska trött. 



 


Bilder från pappas och Lisettes kamera.


HUR HAR VÄDRET VARIT HÄR HEMMA? (:

Tack Felicia, för hjälpen! <3

She is back!


Efter en vecka på Kreta är tjejen på Svensk mark igen, brunbränd och sommrig
Detta får bli mitt sista inlägg - imorgon är troligen Ottilia på blogghumör och kommer nog att titta in för en uppdatering.
Innan jag drar mig tillbaka till mitt egna lilla näste så tänkte jag bara säga en sak till Ottilias kompisar:
Ni har en guldvärd tjej bredvid er som är värd det bästa, ta hand om henne så jag slipper oroa mig för henne här nere i Småland.
Alla är vi sköra, men vissa av oss är skörare än andra

(tog bort bilden Ottilia;))



Längtan

Mina dåliga resultat har knäckt mig, kapat mig vid fotknölarna.
Mitt humör och självförtroende ligger på botten av en brunn.
Men jag ska komma igen - det gör man alltid.
Jag längtar

Duger jag?

Har ni någonsin haft en jobbig känsla som borrar in sig i er kropp?
Jag trodde väl det.

Själv har jag det idag.
De negativa sakerna i mitt liv tar över och jag kan inte se positivt på något.
Kanske att det kan bli bra nästa vecka.
Men mina dåliga resultat på nationella försvinner inte
Mitt plugg kommer tagga ner till nästa vecka
Mitt golfhat kanske kommer försvinna
Men mina dåliga resultat finns i mitt huvud och jag hatar det.

Vill ångra, spola tillbaka och ändra.
Felicia skämms.

Surt sa räven

Onsdagens sanna ord:
Nationella prov i Matte efter en månads mattelektionsuppehåll är INTE en hitt



Hatobjekt

Hatar orättvisor
Hatar folks bestämda åsikt
Hatar tjejers (och killars förvisso) eviga kropps snack

Orättvist att vi på John Bauer får bättre betyg än vi är värda, mitt byte till en annan skola kommer ge mig lägre betyg men så mycket mer utveckling - utveckling som får mitt självförtroende att öka igen

Efter snacket om invandring i skolan igår så kan jag fortfarande inte förstå hur folk kan tycka att det är så negativt. Att Sverige snart blir utländskt och att 99% av brotten begårs av utlänningar var saker som någon sa och därmed tror alla på det nu. Att de inte kan öppna sinnet och förstå vad som är verklighet och vad som är inprentat i deras 17 åriga hjärnor är sjukt. De har skrivit i sten att invandrare ska bort och det är skrämmande.

Varje dag, jämför och granskar. När ska folk förstå att vi är olika av naturen? De flesta modeller har den kroppen för att de ser ut sådanna. Jag är helt emot ätstörningar och allt med det (speciellt eftersom att jag själv har/har haft det) men en som har en naturligt smal kropp måste få ha det (trots att jag vet att de flesta vill ha en kurvigare kropp). Men varför är det så svårt att få gilla sig själv? varför tro att ett kilo mindre gör en snyggare? Varför tro att glass är dödligt?
Herregud tjejer! När ska ni växa upp och sluta klaga på att "maten var oätlig"?

Förlåt - men jag  var tvungen

Trubbel

Jag bävar inför att sluta skolan idag, måste verkligen ta tag i saker och jag är inte på humör för det. Inte efter den här dagen.Just nu är jag trött på allt  och ett leende känns långt borta. En snackig klass, musik, "sing star" och frågor som haglar över mig känns endast jobbigt idag.
Men jag ska plocka fram fika och  sätta mig i soffan och göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.
Imorgon bär det av till två olika skolor för studiebesök, jag är lite nervös men jag slipper i alla fall att vara med i köket under dagen. Hoppas verkligen att skolorna känns toppen, för idag vill jag bara byta!

Sömnproblem

Ska precis börja min hotell lektion, sista lekionen innan redovisningen och nackhåren reser sig sakta. Jag är tröttare än på länge, jag somnade sen och vaknade flera gånger under natten. När sedan klockan ringde låg jag som i koma, det är ett under att jag sitter här nu. Vi får se hur dagen artar sig och om jag lyckas hålla mig vaken idag.
Hoppas ni har sovit bättre och att ni får en bra dag!

Pluggtime

Har en stor hög med plugg som bara växer i mina ögon, usch, paniken sprids sakta ut i kroppens alla delar och tanken på nästa vecka gör mig mer eller mindre stressad.
Men ändå sitter jag här, ändå tar jag inte tag i det och ändå växer stressen i mig.
Det har ändrat sig så mycket sedan gymnasietiden, då var det högsta växeln hela tiden - trots att det inte behövdes.
Folk som själva varit som jag sa att jag kommer ångra mig, men det kändes bäst för mig då. Jag vet och visste mycket väl att det endast är till intagningen till gymnasiet någon bryr sig om slutbetygen, men ändå pluggade jag för fulla muggar. (Man blir nog klokare med åren i alla fall)
Självklart kan det vara kul att få bra betyg, men herregud, folk borde sänka kraven på sig själva - vi är inte mer än människor och vi har bara ett liv.
Det hjälper inte att jag säger "sänk kraven på er själva", det vet jag. Men nu har jag i alla fall sagt det, nu kan ingen skylla på mig om någon bränner ut sig eller går in i väggen. 

Jag ska vara ärlig och säga att jag fortfarande vill ha höga betyg, fortfarande vill göra bäst ifrån mig och fortfarande vet att jag inte behöver det. Men skillnaden är kanske egentligen att jag hade mer plugg då än nu, att jag pluggade onödigt mycket då - men vad vet jag, om tre år kanske jag ångrar att jag pluggade så mycket på gymnasiet - vem vet? 

Arg

Bloggarna på blogg.se krånglar för mig - både min egna och Ottilias
Blir så frustrerad när inläggen försvinner och man loggas ut helt plötsligt
Nu ska jag träffa kusin-vitamin Emelie för lite Robinson snack, golf och fika - får se om mina tidigare inlägg kommer upp ikväll
Puss

Ottilia:)

Ottilia har som ni ser hört av sig från Kreta och hon verkar ha det underbart, man blir ju inte lite avundssjuk - eller vad säger ni?
Men tjejen är värd det, så kör hårt Ottilia - vi saknar dig - men vi ses snart!

Skvaller

En dag full av fotande, pratande, skrattande och härliga människor
För mer skvaller kolla in min blogg där ni hittar en blandad kompott av dagen (uppdaterar imorgon)
Trött, nöjd men besviken

Direkt från Kreta

Hej allihop! Hoppas ni tycker om Felicias inlägg lika mycket som jag tycker om henne, för vad jag såg så verkar det gå riktigt bra. Det var kanske inte såå fasligt länge sedan ni hörde av mig, men eftersom vi nu är på min sysslings jobb och hon är själv tog jag chansen att göra er avundsjuka på mig mer än gärna.
Vårt hotell är lika fint som den närliggande staden med vita, söta hus överallt. Idag var det 26 grader i skuggan och vi har havsutsikt från båda våra balkonger i vår svit. Mitt och Cassandras rum är ca. 5 meter i tak och jag har tagit hur mycket kort som helst som ni får ta del av när jag kommer tillbaka hem igen. Solen tar jättebra och jag har redan fått ett lager färg på kroppen, även om jag har bränt mig i ansiktet och på bröstet. Nu måste jag springa. Mina crepes är serverade och klara. Vi hörs!

btw. Felicia. Du är bäst. <3

Robinsondeltagarna har anlänt



Lördagen det pratas så mycket om i lilla Ramkvilla.
Lördagen är här.
Äntligen.


Idag anländer alltså sexton av arton Robinsondeltagare i Ramkvilla som ska spendera helgen här i den idylliska byn (haha)
Boende på Ramkvilla hotell, mat på Ramkvilla wärdshus, golfspel på Ramkvilla golfbana och golfrange och till sist äventyr på Jannes äventyrsområde.

Jag är med, och jag ska ha med mig kameran - så ni går inte lottlösa, ni kan få ta en titt in i hur det var.
Med foto och ord ska ni nog kunna uppleva en liten del av vad jag kommer göra, men tills dess får ni ha det så bra!

Mumsfilibabba

Har fått ett kanonerbjudande som är svårt att tacka nej till (trots att jag hade tänkt plugga undan en del innan lördag)
Jag ska nämligen alldeles snart ta båten bort till Jannes äventyrsby och basta med lite folk..
Mer än så tänker jag inte säga *tihi*
Vad ska du göra av din kväll?


Holiday in Ram



En "Äntligen fredag" är på ingång med allt vad det innebär, vi slutar tidigt och helgen är ett faktum.
Helgen som kommer bestå av mestadels Robinson svammel men även av en hel del plugg. Det blir nog en bra helg tror jag, mina "magiska vibbar" säger mig det, lyssna själva så får ni höra hur bra det låter:
*Fixa på rangen inför Robinsonarnas ankomst
*Picknicka med "golfarna"
*Gå på banan med Robinsonarna
*En kväll med trerätters på Wärdshuset med god mat, trevliga vänner, Robinson tittande med deltagarna(!) och att se när syrran beställer in vin;)

På söndagen blir det förhoppningsvis lite golf, men även ett besök hos farmor och en hel del tittande när det spelas Human table football (och ja, ni gissade rätt - det är Robinsonarna som ska spela)

Sounds pretty good, hha?

(Förlåt Ottilia, men det fick bli samma inlägg som på min blogg - hann inte annars)

Golfbus



Har precis varit och sysselsatt de små 5-6 åringarna på golfbanan - vi lekte och tävlade lite. Idag var det första träningen för de små liven och Erik "Blomman" Blomkvist var såklart med, (Robinson Erik - det stämmer) så som vanligt var barnen nöjda med timmen med tanke på att Erik busar med dem så att de skrattar tills de inte får någon luft.
Undrar hur de tar det nästa gång när han inte är delaktig, de kommer inte nöja sig med oss, vi är inte riktigt lika roliga som Erik - trots att vi gör samma saker, men det får bli nästa veckas problem.
Ha det trevligt - hörs imorgon

Behöver hjälp på vägen

Ni kanske inte är ett dugg intresserade av mig och mitt bloggande åt Ottilia, men jag tänkte i vilket fall skriva lite kort om mig själv för att ge er lite kött på benen.
Jag heter Felicia och är sexton år gammal, jag går i ettan på gymnasiet och bor  i Växjö och Ramkvilla.
Jag och Ottilia lärde känna varandra under sommaren 08 - då vi båda kämpade oss igenom dag och natt.
Att skriva åt någon annan känns lite pirrigt, inte alls som när jag skriver på min egna blogg. Men jag ska nog ta mig igenom veckan (frågan är kanske om ni gör det?)

 Ni som läser Ottilias blogg får mer än gärna ge mig tips om vad ni vill läsa, vad som kan få er att slänga ett öga åt bloggen trots att det är jag och inte Ottilia som skriver.

Nu måste jag plugga lite innan bussen kommer så att jag äntligen kan ta mig hem, hörs!

05.32

Godmorgon!
Ska försöka ta uppgiften med bloggen på någolunda allvar så när klockan ringde vid 05.00 var det bara att parvla sig upp, nu kurrar magen dock och jag måste dra mig ned för att fixa lite frukost.
För att få er lite intresserade av vad jag - en helt okänd männsika - skriver så ska jag under dagen både berätta lite om vem jag är, men jag kan också göra alla Robinson tittare glada. Keep reading så får ni helt enkelt veta vad jag menar!

Ottilias sämsta val?


Jag och Ottilia - Sommaren 2008

Hej alla glada, eller ni kanske inte är så glada - inte med tanke på att Ottilia åker till Kreta imorgon och därmed inte kan blogga på ett tag.
Men som plåster på såren har Ottilia skickat hit mig, en dålig ersättare tycker jag och säkerligen många med mig, men jag ska i alla fall försöka sticka in med ett inlägg någon gång då och då. Får skriva mer imorgon, nu väntar sängen, min egna blogg och en nervös mage inför nationella provet imorgon.
Wish me luck?

Alexandra beach

Imorgon åker jag. 19.30 avgår flyget från Landvetter, Göteborg mot Chania, Kreta. 


 









Här ska jag bo. Ni får ha det så bra som det går här hemma i Sverige, för jag ska ha det bäst i Grekland. 
Jag tänkte be Felicia att komma och gästblogga här under tiden jag är borta, så att det inte behöver stå tyst och tomt.   

Vi hörs!

I will soon be ready

Kom precis in från det fina vädret. Det är galet vad solen har börjat visa sig! Och inte är det kallt heller, det gillar vi.
Jag luftade min enhjuling en stund, har bestämt mig för att lära mig att cykla på den nu till sommaren. Jag kan väl berätta för er att det gick ganska bra. Men när jag fick in några tramp utan att hålla i mig blev jag så glad att jag i min upphetsning  trillade av den igen. Hm. Sedan trillade ena trampen av. Jag satt säkert tio minuter eller något och försökte trycka(läs slå) dit den igen, men den enda belöning jag fick för det var en röd, pulserande hand.



- ni måste nästan hålla med mig om att strumporna som skymtar fram på bilden är snygga så det smäller om det. ;)


Sorry guys.

Jag ska fixa bloggen lite mer framöver, när jag har tid. Fram tills dess får det faktiskt se ut så här. ;)

Utkast ur mitt arkiv - hjälp mig!

"Sommar. Höst. Vinter. Men inte vår, tack och lov för inte vår. 
Sommaren var ljum, då var det roligt. Hösten började det, lite smått. Vintern blev det outhärdligt, då visste jag inte vart jag skulle ta vägen...
Och allt var Hans fel, Emils fel. Cyndroms fel. Sigges fel. Sprays fel. Men mest av allt Emils fel.
Emil kallade jag honom, det hette han i mina ögon. Emil och ingenting annat. Hans namn var helgonförklarat, för mig. (Men det sa jag aldrig högt.)
Nu är han borta. Borta för all framtid, tack och lov för det."

Vad tycker ni att novellen ska handla om? 

1. En ung tjej/kvinna som blir kär och utnyttjad av en kille/man.

2. En ung tjej/kille som kommer i kontakt med en äldre man, för att sedan bli sexuellt uttnyttjad och dylikt av denne osv.

3. En högstadie-elev som blir trakasserad av hela skolan, med denne "Emil" i täten. Först på skoj, men sedan allvarligare och allvarligare.

4. Eget förslag.

Painted

Jag har inte visat någon av dessa förut, så ni får privilegiet att se dem först. Dessa två, inklusive sex andra, sitter fastklistrade inuti min gaderob i Habo.





Visst ser de lite smutsiga ut, men det är bara för att jag fixade lite med kontrasten och så i ps, så att konturerna skulle synas bättre.   

RSS 2.0