Gubbsjuka


Baserad på en artikel om BMI, där Sverige ligger på 8:onde plats av sammanlagt 15 deltagande länder. Åh, jag blir så frustrerad!


30 april, det är vår

Jag sitter i skolan nu, med min lärare i andra sidan av klassrummet. Det är meningen att vi i vår grupp ska utforma en robot så att den stannar med en ljussensor. Förra gången vi försökte var det omöjligt. Därför försöker vi nu igen, waste of time tycker jag, men Magnus tycker något annat. Det jag tänkte berätta var det historiska som hände för någon halvtimme sedan, när det var vårfirande här i skolan. Det är trots allt 30 april idag, valborgsmässoafton. Det är tradition här på skolan att lärarna skämmer ut sig i form av sång och hyllningar av kungen, men idag var inte den gälla sången det enda vi fick skratta åt. Lagom till hyllningen skulle ske och lärarna var uppslukade av att så många eleverna stod kvar så länge även i år hann man i ögonvrån se en smal arm som stack ut genom fönstret på andra våningen i B-huset, innan en vattenballong kom farandes och blötte ner hälften av hopen med lärarna på trappan. Alla fylldes med skrattblandad chock och beundran och lärarna flög förskräckta upp för trapporna för att haffa den/de som kastade ballongen medan micken stod och gav knastrande bakgrundsljud till den kaotiska scenen. 
- Elever som skrattar och lärare som i frustation slänger upp dörrar hit och dit, allt medan ryktet om vem den möjligtvisa förövaren var, gick genom ett sus mellan oss. Det var ganska roligt faktiskt, för oss men inte för den skyldige som nu är tvungen att både sitta hos rektorerna och betala den trasiga micken och annan utrustning som antagligen gick sönder.  

Hur firar ni valborgsmässoaftonen på er skola?

Ooh, what a waste of army dreamers

 
Den här reklamfilmen är så sanslöst fin.

Jag vill vara en söt fransyska.
Kan jag inte bli det, så vill jag åtminstone flytta till Paris.
Varje natt ska jag skriva på min lilla skrivmaskin. Varje morgon ska jag vakna, öppna fönstret och titta på människorna utanför. Varje dag ska jag sitta på en solbelyst uteservering och läsa tunga, tjocka böcker. Varje kväll ska jag baka och bjuda mina vänner på söta små bakelser på den pyttelilla balkongen.

du liknar ingen annan

Jag kommer
ihåg dig och
dina ord
blickar och leenden och
dina underbara
ögon.
Hur du sa mitt namn
(Och sprack upp i ett leende)
Det fanns bara en 
som du

Vad hade hänt om 
jag kramade om dig? 
När du frågade 
hur jag mådde?
 

Jag kunde inte låta bli. Det är mer känsla än det är imponerande.
Det är så svårt att skriva om något känslosamt.
 

Slösa

Senare ska jag till stan och titta på bikini. Ta något att äta. Och ha ångest över att jag inte är hemma och pluggar istället. Jag har hittat en alldeles bedårande bikiniöverdel, i fel färg. Den satt hur snyggt som helst. Den finns tyvärr inte på hemsidan så jag kan inte lägga upp en bild på den för att visa er hur söt den verkligen är. Hm.
Nu måste jag återgå till pluggandet. Vi har ett jobbigt so-prov imorgon som jag måste ha mvg på. Sverige och 1800-talet.


Nedräkning till solen

Som ni nu även kan se till höger, över twitter-rutan, är det 8 dagar till Kreta! :D 8 dagar till sol, bad och shopping i en vecka. Gissa om jag ser fram emot det? Visserligen är Kreta kanske inte det roligaste ställe att åka till, men jag får ändå åka och det är huvudsaken. Nu ska jag fortsätta plocka iordning i mitt rum, som jag har gjort hela eftermiddagen. Och efter det ska jag återgå till allt pluggande som resan kostar mig. En veckas frånvaro från skolan är visst inte så populärt bland lärarna.

Skynda fynda :(

Okej, att säga det här tar musten ur mig. Jag funderar på att sälja mina gladiatorsandaler. Och inte bara funderar, utan är så gott som säker på att jag ska göra det. Jag måste bara förbereda mig mentalt på det först. Anledningen till detta plötsliga beslut är att jag inte är säker på dem. De är ju fina och så, bekväma och alldeles underbara. Men.. det finns så sjukt mycket andra på marknaden som är både billigare och snyggare.  Och det tjänar inget till att gå omkring och tråna efter alla andras, istället för att vara nöjd med sina egna...



Om det är någon som är intresserad säljer jag dem för 450 kr, fullpris var 499kr.  Jag har endast gått med dem utomhus en gång så de är så gott som nya.


Sommardag

Idag har det varit en sådan där perfekt sommar-lovsdag. Den började med att jag blev väckt utav solen som letade sig in genom min vitrandiga persienn och fortsatte därefter med att jag lade mig och solade på altanen. Efter att jag blivit kysst utav solen och ätit grekisk salladaltanen tog jag mig emllertid ner till vätterstranden för att fira robin, där vi grillade, badade och hade roligt på stranden. Efter det följde jag med anna och onile hem till onile en stund, med en massa andra, för att sedan ta tåget till ett ännu solskimrande Habo. Väl i Habo fylldes luften med festdunk och jag kunde inte låta bli att gå en sväng extra, bara för att ta del av den härliga känsla av sommar det medgav. Sedan tog jag cykeln för att åka till den övriga familjen. Och nu, efter en kväll med ännu lite mer grillad mat och somriga desserter sitter jag nu och äter jordgubbar. Sådana där röda, fylliga och alldeles perfekt mogna...

Beroende

Igår erhöll vi en kalle anka-tidning från igenstans. En premunation rättare sagt, tror jag. Den var nedpetad i dörren bland all annan post och som att inte det vore nog fick vi även en ful dinosaurie-tamagotchi på köpet. Efter att jag varit så dum att jag påtagit ansvaret över den kan jag nu inte låta den vara. Den piper ständigt och jag har nu förstått varför mellanstadie-lärarna fick rycket på den överhängande delen av tjejerna i klassen som hade någon/några, när de sprang ut mitt i lektionerna för att höra om det var just deras tamagotchi som pep. Då förstod jag inte tjusningen i dem. De var både dyra och tidskrävande, dessutom  saknade de helt något lärosyfte och var allt annat än lyckosamma. Att man lärde sig ta hand om ett så kallat "husdjur" var bara ren bullshit. Men nu när jag plötsligt fått en gratis är jag helt beroende. Hoppas jag tröttnar snart, för den är verkligen hur tråkig som helst.

Solskensvädret håller i sig än, och jag älskar det! Hoppas bara det håller i sig till framåt kvällen, då vi ska ner och fira Robin på vätterstranden. Chill.  


Ett tidsfördriv att dö för




Alla som har anorexi, eller någon annan typ av ätstörning, ser ingen tjock och ful människa i spegeln. Och om de gör det är det snarare en manipulerad hjärnbild(skräcksenariet) som tittar tillbaka på dem och ingen ren och skär avbild. Det är tankens makt som styr, och det är tankens makt som hjärntvättar en. Tjejen på bilden är ett benrangel och hon är fast i sig själv, för svag för att äta. Man klarar sig inte ur en sådan här sjukdom utan hjälp, och de som trots det har gjort det är människor att beundra med avund.

Ville bara säga det. Jag har varit fast, men jag fick hjälp.

(förlåt susan, men jag kunde inte låta bli <3.)


Lucky persons match.

Håller på med designen nu, därför varnar jag er nu på förhand över hur det förutspått kommer se ut under tiden.
 Håll tummarna! 

Hemtrevnadsvägen

Som ni nog redan vet sitter jag hos agnes aka meatloaf. Vi har varit ute i solkskenet och tagit kort, så nu har jag koda på hela armarna. Inte så värst chill.



Visst är hon söt? :)


Meatloaf här



Hej, nu är det agnes som skriver. Ottilia är i mitt hus nu, det är fint. Studiedagen firade vi med att laga mat. Ojojoj vad vi blev mätta.
Nej, nu ska vi fika. Ha det chill
/Agnes

orientering

Hej igen, :)
Snart ska jag iväg på en så kallad yrkesorienteringskväll i skolan. Det innebär rundvandring i halvklass i någon timme till olika klassrum och föräldrar som berättar om sitt yrke. Jag ser fram emot det, faktiskt. Det ska bli roligt. 
Hoppas att jag får upp ögonen för något nytt och intressant yrke som jag kan tänka mig att arbeta med, då jag inte har en aning om vad jag vill plugga till.. 

Förövrigt är jag sjukt trött på att folk håller på och klagar på mig/påpekar fel. Det kan vara det minsta lilla i tid och otid, men även något som gör mig riktigt ledsen. Vad tycker ni om folk som klagar på er?  


oseriösT

Min tränare fösöker få med mig på ett landslagsläger i helgen. Det är rätt komiskt faktiskt då jag är helt kass utomhus och när han säger att "sverige behöver dig!" kan jag inte låta bli att dra på smilbanden. Jag har i alla fall lovat honom att tänka över saken en extra gång.   

hahaha. bjuder på bilden.

sömn i stor bemärkelse

Dagar då jag haft (ovanligt) stora problem med att ta mig i tid till skolan och för en gångs skull känner mig snygg i korridorerna, är oftast en sådan dag jag är tvungen att gå hem. Idag var det mensvärken som spökade. 
Och om ni ville  känna till dagens problemater kommer här en liten roman gällande dem. Läs och kommentera något helt random, om ni vill hamna bland mina "glädjeämnen". 

Det började med att mamm-a i lagom tid väckte mig och påminde mig om att en ny dag hade börjat gro. Jag kan väl inte säga att jag blev överlycklig då det enda jag tycktes tänka på var hur skön, ..och varm min säng var. Ludvig och mamm-a klev i vanlig ordning ut i köket och började plocka fram frukosten, medan jag i vanlig ordning låg kvar och njöt av de sömnframkallande ljuden som lekte i mina öron. Och i takt med att klockan sprang iväg allt längre ökade även mamm-as gälla "ottiiiiilia!....", tills de till slut var outhärdliga och jag satte igång min tio-nedräkning för att njuta så länge som möjligt. Jag menar, om man inte har någon egen väckarklocka med snoozer får man tillverka en egen.
I alla fall, när jag framåt åtta lyckats göra allt man gör på morgonen och ansåg mig klar för att börja tänka på avfärd hittar jag inte mina nycklar. Panik. Med flaxande armar och gäll röst började jag cirkulera runt i lägenheten på jakt efter dem, men ingenstans hittar jag dem. Inte i jackan, inte i väskan, byxorna, byrån, skänken, tv-bordet, badrummet etc. Ingentans. Och ju mer jag letade desto stirrigare blev jag. Till slut gav jag upp och med en uppgiven axelryckning grabbade jag tag i väskan för att gå, men när jag precis var på väg att öppna dörren anlände ett sms i vilket emmy talade om att jag inte behövde oroa mig för nycklarna. Great, tänkte jag, lite tidigare hade ju inte skadat.       


Twitter

Som ni säkert redan har sett har jag fixat bloggen lite, däribland den oundvilkliga twitter-rutan till höger. Efter att Agnes för någon vecka sedan presenterade mig inför twitter och dess möjlighet tänkte jag att det kunde vara roligt att peta dit en egen ruta här på bloggen, efter idé och anvisningar från designadinblogg.  Jag blev ganska nöjd faktiskt, även fast färgen inte är den bästa till bakgrunden. Det var tänkt att det skulle matcha till inläggslänkarna och dylikt, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Inte omöjligt att jag fixar det någon dag. De två pilarna längst ner i det högra hörnet på twitter-rutan är till för att kunna se andra inlägg jag skrivit och det nuvarande meddelandet "3 days ago"  står för att det var 3 dagar sedan jag sist uppdaterade och skrev texten i rutan.

Om det är någon som är villig att hjälpa mig med att lägga in en header skulle jag vara väldigt tacksam. Jag har gjort en, så det är bara att stoppa dit den i så fall. (a)   
   

- egendomligheter

För mindre än en halvtimme sedan kastar mamma ur sig en fråga om jag har träslöjd i skolan. Hon hade nämligen sett en kista hon tyckte var jättefin på Roomservice och undrade om jag i så fall kunde snickra ihop en till henne som hon kunde ha till sin begravning, att ligga i när hon dog. Både jag och fabijan gör stora miner och brister sedan ut i gott gapskratt. När hon sedan påtalar ännu en gång att "joo, men det skulle vara fint.." och fortsätter med seriösa argument om att det skulle vara mer ekonomiskt, att hon hellre skulle vilja ha en kista som hon tyckte om och avslutar med att under tiden, när hon levde, kunde vi ha den på väggen som de på Roomservice hade, förstår vi att hon är helt seriös. Dessvärre tog inte brormin det lika bra som vi gjorde, som bara såg det komiska i det hela, utan blev istället nästintill gråtfärdig. Och nu när jag sitter här en halvtimme senare, hör jag dem fortfarande munhuggas med varandra om för och nackdelar. Komiskt. Jag kan väl avsluta det hela med att min mamma inte är som alla andra mammor och att hon heller inte planerar att gå och dö, utan bara är som hon är och slänger ur sig lite allt möjligt i tid och otid utan att tänka efter före.  

Roomservice "likista". 
    

supersmile, yeah.

Efter tre halvuppätna påskägg i veckan har jag givit mig ett nytt temporärt löfte, aldrig mer godis. Ändå kan jag inte sluta. Jag sitter här, med mitt sista påskägg liggades öppet precis bredvid, och jag kan inte sluta äta! Hjärtat bultar i bröstet och en irriterande klump i halsen påminner mig hela tiden om illamåendet jag för tillfället också lyckats dra på mig i och med godisätandet, för att inte tala om allt det andra.
Fast  .. vi får hoppas att det inte gör något mer än att sätta min kropp och mina tankar i obalans, då jag ändock simmat ansträngt i 15 jobbiga minuter. Dessutom hade jag tänkt att viga min kväll åt att testa en övning från veckorevyn och jämföra med mina gamla. 
 

Jag & mitt lockiga hår jag inte orkade göra något åt efter rosenlund.
Ni fick leende-bilden för att den .. ja, såg mest naturlig ut.


pic

Hittade några gamla bilder som jag tagit förra sommaren. Vad tycks?






- u-n-d-e-r-verk

Kom precis hem efter en dag på söder med bastu och film. Säger bara en sak, step brothers är den sjukaste film som någonsin gjorts i filmbranschens historia typ, seriöst. Ni anar inte. haha! 

För er som inte har sett den handlar den i huvudsak om två inneboende män i 40- resp. 39års ålder. De beter sig som två 4åringar och när sedan deras föräldrar, som båda är separerade från deras make resp. fru, träffas och gifter sig bryter helvetet ut. De båda "barnen" vägrar att finna samhörighet med den andre och allt är ett enda stort kaos. Men  efter att sedan den enes, Brannens, snygga, begåvade bror kommer till huset accepterar de äntligen varandra. Osv.osv.

Tjuvlyssnat in my heart <3

Komvux, Enköping

Tre ganska högljudda tjejer ~16 sitter vid ett bord i kafeterian. Framför sig har de en uppslagen Metro där de läser horoskopen högt.
Tjej 1: Vilket stjärntecken är du?
Tjej 2: Våg.
Tjej 1: Våg...Hm..."Du ska ta vara på tillfälle till affärer, använd sunda för"... öh... förnuu... för-nuft. Vad fan står det?! Sunda förnuftet eller nåt sånt.
Tjej 2: Vad är för...ja, det där du sa?
Tjej 1: Vette fan, har aldrig hört talas om det!
Tjej 3 (tystare): Nej, det man inte känner till lider man ju inte av...

Nu ska jag tillåta mig att äta och sedan blir det att sätta mitt  lokalsinne på prov, o;


påskdag i solsken

Som jag var på väg att skriva till robin alldeles nyss, "var det inte igår man skulle få påskägg och allt det där?". 
Antagligen inte visst.
 
HAPPY EASTER !  

Ikväll ska jag träffa jessicababe:*, förhoppningsvis grilla och ha det fint.
Vad ska ni göra?


- lyckat!

Maia var bäst! Likaså hennes band, och förband. Nu väntar jag spänt på att få läsa jp:s recensioner i morgondagens tidning. Kan ju inte bli annat än 4 stjärnor +. 

sorry about the pic. Jag har en känsla av att hon inte tyckte om att jag tog kortet.




Nästa föreställningar att se fram emot blir nu Miss Li, om hon kommer till jönköping och någon operette, antingen i göteborg eller här i jönköping.  

- happyface

Nu har jag precis kommit hem från agnesi. Vi har tagit kort och varit allmänt bäst, fixat och trixat lite. Hon är söt som socker och om fem minuter kommer gudfar och hämtar mig, till konserten! Happyface.
Det får bli ett kort inlägg nu, för jag hinner inte mer. För att kompensera ut det langar jag en bild jag snabbt och smidigt knåpat ihop.



Thanks for teaching me how to do agnes! <3


- raindrops fallin'

Innan, var vi ute en stund. Människorna nedan sprang och jag åkte inlines. Ångrade mig ganska grovt sedan, jag ville också springa! Speciellt när jag skämde vettet ur mig och fick kramp i magen. 

 

Lager 157

























Resultatet från lager, och sandalerna jag pratade om. Hann inte ladda upp bilderna igår eftersom jag var nere och grillade på vätterstranden med robin, jakob och kristoffer.

Vad tycks? :D

Talang.

Syssling sjunger i talang, sämst kvalitet tough.





Vit (alkoholfri) champagne.

Ikväll har jag varit gullig och bjudit mina medmänniskor på min alldeles särskilda champagne. Därav tänkte jag vara lika gullig mot er och dela med mig av receptet.

VIT CHAMPAGNE;  (dock utan citronskiva på kanten visserligen.)


2 1/2 dl mjölk
1 citron
1 grapefrukt (kan utökas till 2)
2 matskedar strösocker
1 tesked vaniljsocker
2 1/2 dl kolsyrat vatten

Blanda saften från citronen och grapefrukten med mjölken och tillsätt strösockret och vaniljsockret. Låt kallna en timme i kylskåpet. Tillsätt slutligen det kolsyrade vattnet och rör om väl. Häll din vita champagne i höga glas med en citronskiva över kanten.
Superenkelt!


- chillihjärta

Igår luktade hela lägenheten sommar och ute härjade solen. Som grädde på moset satt jag med tristess upp över öronen och bara väntade på att någon ville höra av mig. Idag hade jag dock kommit över det där och förgyllde min dag med det som fanns i min väg. Det fick nämligen bli en mor-och-dotter-dag, inkl. ej bortglömda fabijan. Vi slukade hela sommarkitet med torg och grejer. Uppe på a6 hittade jag världens finaste gladiatorsandaler som jag bara måste ha.
         
Något liknande

Men eftersom jag heter ottilia och det är meningen att jag ska leva upp till mitt ocharmiga rykte har jag lyckats behärska mig och väntar till efter mitt besök i gellstad (på tisdag) för att se om det finns några billigare där istället... Och för att jag inte ska glömma allt det andra jag också hittade där uppe har jag nu varit käck och skrivit en fin liten lista på de saker jag ska se efter och inhandla om mitt småländska jag så tillåter. 
Sedan, utöver att ha varit på torget och vidare har vi även varit ute och åkt inlines i det härliga vädret. Våra 8km kändes som en piss i havet rent ut sagt och jag kände mig på topp. Denna gången var det inte balansen det var fel på, utan helt enkelt på min stabilitet, fast jag var grym ändå, så klart. woho!  

Nu ska jag bänka mig framför tv:n och avnjuta mitt, för tillfället, favoritprogram. Robinson.

RSS 2.0