Arbete i onödan.

Min dator är helt seg! Trots att den bara är sådär ett halvår är den segare än gammelmormor agda. Förstår inte hur det kan hända, förra veckan var den helt prima och tog endast på sig sisådär tre sekunder för att leverera en sida när jag angav en ny adress. Men nu! Shit alltså. Hej lobotomi och hjälp mig att installera ett nytt virusprogram typ. Jag klarar inte av det och ångestmonstren lever som aldrig för - även att det antagligen inte är mitt fel.. 
Nu har jag iaf suttit här i över en timme och raderat, ändrat, flyttat, you name it. Men ingenting verkar fungera. På tal om det är den ännu segare nu än vad den var innan jag började med att försöka åtgärda problemet.   
Nu ska brormin sova, så jag är tvungen att logga ut. 

PUSS!  

Utebliven respons.

Ni borde vara lite mer aktiva här på bloggen, lämna spår och svara på frågor jag ställer. Annars kan det kvitta. Jag har det stressigt ändå på dagarna och hinner knappt med att blogga ens varannan dag. Om det inte är träning är det något prov att plugga till och om det inte är det är det någon uppsats att skriva. Så! Då prioriterar jag hellre något annat än bloggen, om jag inte får någon respons vill säga...  
(Det kanske inte låter så mycket, "jamen, så är det ju för alla!", men det är för att jag ska göra allt mycket stöööööööörre och bättre. Jag nöjer mig inte om jag får VG på ett prov eller något jag skriver, MVG är oftast det enda som är accepterat i min värld och så kommer det med all säkerhet förbli,  tragiskt nog.)  

Det var väl i regel allt jag hade på hjärtat idag, nu ska jag återgå till mitt skrivande och se om jag kommer längre på min novell jag precis börjat på. Kladden ska vara klar tills på fredag och jag har endast de två första och de två sista meningarna klara ..
WISH ME LUCK?

PUSS

Udda betraktelser

Idag bar det av till en evighetslång konfaläsning. Satt där i kyrkobänken med mina mjukisbyxor när jag plötsligt kom till insikt om att det skulle delas ut nattvard. Finn fem fel lixom. Annars kan väl allt betraktas som okej, ca 30 s kvar i boken jag började på i förrgår. Läs den! (Alkemisten.)
Pratas en massa om livsöden, hjärtan, det universiella språket, alkemister och nybörjartur - djup men läsvärd!
Har inget mer att tillägga, skriv någonting roligt till mig så jag har något att läsa nästa gång jag kommer tillbaka. (:
Kan vara vad som helst, om så bara ett hej blir jag glad.

PUSS


Blåjeans

Igår fick jag den splendande idén att jag skulle laga en god middag, efter övervägande att hoppa över det målet och istället avnjuta en skål med fil och mammas hemgjorda mûssli. Jag måste säga att resultatet blev ganska okej faktiskt! Grillad kyckling, pasta och groddar - serverat med en mängd olika kryddor, citron och chili sauce på toppen. (:
Så nu har jag bestämt mig för att jag kan/ska klara mvg i hemkunskap, wish me luck!

Förresten, myrorna är typ bäst & idag hittade jag ett par ginajeans, ett par denimbirds, en transparent topshopklänning & en monkitröja! Allt lika snyggt, men jag fäste mig bara för monkitröjan, så det blir en sväng dit någon dag i veckan... 
Så! Här sitter jag nu och är jättenöjd över min nya tröja, bara för att slänga in något sådär i förbifarten då jag inte vet vad jag ska skriva, men ändå! ;D 

PUSS & ha det bra,


Synvillor.

Haha! Det kom en kille från comhem & knackade på innan. Han ville prata en stund med alla som bodde i comhem-hus och frågade om vi hade någon tid över. Mitt svar blev att; eeh, alltså. det är bara jag som är hemma.. Han blev förvrirrad och visste först inte vad han skulle säga, men sedan förstod han att jag syftade på mina föräldrar och gav mig ett förläget leende.

Det var andra gången på mindre än några månader nu någon kommer & tror att det är jag som försörjer och bor i lägenheten, hel sjukt ! ;d  För ... jag ser absolut inte ut att vara 18 ! Eller ens 16 år för den sakens skull. Men sådant är det, och jag kan inte göra annat än att se det komiska i situationen. 

Vad ska ni göra en dag som denna?
Själv ska jag nog bara sitta hemma och ta det lugnt, eftersom jag inte var i skolan idag. Kanske läsa lite i boken jag började på imorse. Alkemisten heter den, jag fick låna den av min lärare med vetskap om att den var jättebra. Den är inte lång heller, så den ska jag läsa ut beroende på vad.
Nog om mig, och förlåt för att jag inte skriver varje dag. Det får ni leva med om det är någon som inte tycker om det, vilket jag knappast tror, D,
 
PUSS     
 
 


Tusen världar, tusen solar.



Jag var inne & tittade på vilka böcker bokia skulle rea ut på bokrean, med start den 24 februari. Trots att det var 56 sidor böcker hittade jag inte en enda som tycktes falla mig i smaken. Lika bra är väl det, då jag har uppemot 6 stycken olästa här hemma, som bara väntar på att dela med sig av dess innehåll till första bästa ..  

Är det någon som har tips på bra böcker som bara måste läsas? (:  

Känsla.

Som ursäkt för de senaste dagarnas frånvaro bjuder jag på några oredigerade bilder från helgen. Kommentera gärna, sådant uppskattas avsevärt.










Einstein

Vissa dagar tycker jag om min syster extra mycket. Behöver jag nämna att idag är en sådan dag?
Hela gårdagen ägnade hon åt att rensa ur hennes garderob diverse. Tre fulla kassar med kläder, samt jackor, avlagda bandyklubbor och andra småsaker blev resultatet. Det var tänkt att allt skulle skänkas till Myrorna, men efter att jag och mamma varit framme har gåvorna sinat en aning...     
Så idag kan hon vara hur sur på mig som helst utan att hennes idag-tycker-jag-om-dig-status sänks, med undantag för om hon nyper mig eller tar mina kläder. (:

Jag kan inte sluta facineras av musik-videon jag upptäckte på Hannas blogg! 
Så himla shysst och ... kreativ. o:
.

Du är ånga

Efter en lång diskussionsnatt var jag förvånansvärt pigg imorse när mamma ringde från jobbet och väckte mig. Trodde jag. Hörde telefonsignalen spräcka mina drömmar och kravlade sedan ut i köket för att svara, jag behövde inte skynda mig i vetskap om att det var mamma som ringde. Jag meddelade henne att allt var i sin ordning och att jag givetvis skulle gå upp och äta frukost direkt efter att samtalet avslutats, vilket jag inte gjorde. När jag väl tryckt på luren låg jag redan i sängen med tanken att "en stund till kan väl gå an...".  Sagt och gjort, jag somnade. En timme och tjugo minuter senare ringer hon igen, på grund av att jag aldrig ringde tillbaka för att bekräfta att jag kommit upp... 
Nu är jag uppe och ska snart även gå och göra mig iordning, i den mån jag behöver då jag inte tänkt längre än att jag bara ska träna i ~ två och en halv timme idag. 
Blotta tanken gör mig trött.

Nu är det "bara" torsdag och fredag kvar innan jag transporterar mig till ramkvilla, det ni. Ska bli så roligt att få träffa Felicia igen. Radera all saknad och börja bygga på en ny. Underbar enda in i märgen den där och bättre människa får man leta efter!
Nej, bara för det måste jag gå och ringa henne.
Vi ses.

PUSS

Vän med en spegeln

Strumpkanten vilade perfekt mot mitt smalben, mina ben kunde betraktas som muskulösa, och magen var pyntad med synliga muskler. 
Allt det, samt vetskapen om att även Tyra Banks har en hög panna, gjorde mig glad. 
(Alla kan nog betraktas schizofrena, för en sekund efteråt spelade det där ingen roll.)


Nu är det enda jag ser just den där pannan som gör mig så frustrerad.


Duett

Ett litet faktum
du kommer att dö


Kärleken väntar

Vaknade hos farfar idag, av att min kusin ville få ut mig i snön.
Jag var lagom snäll som bara lät honom vänta i sisådär en/två timmar. (:
Annars har det inte hänt så mycket, för er som saknat mig.
Jag inledde sportlovet med en linnea-kväll istället för lovisa-kväll.
Kfum blir förövrigt bara tråkigare & tråkigare! Nuförtiden är det överhängande kurder som kommer. Inget fel i det, om de inte skulle hänga efter, vara allmänt sliskiga, och/eller acceptera en diss..
Fortsättningsvis har jag tittat på melodifestivalen, fråga mig inte varför men det har jag gjort, åkt pulka, bakat pannkakor, spelat eyetoy 3, ritat, skrattat, pratat i telefon, tittat på top model kanada vs top model osv.
Intressant? Ha, inte det minsta. (:

Tänkte langa ett filippa-klipp dessutom, tillägnat de som inte har upptäckt tjusningen i centralskolan ännu.


Slutsats.

Responsipility of the life.  Satt och klurade på denna jäkla mening på provet idag, kunde för mitt liv inte översätta den till svenska. Betydelsen kan jag ju, men det är just översättningen som var problemet.
Kom för övrigt på det till slut, vilket gjorde min dag.

Imorgon blir det lovisa-dag. Något jag ser fram emot och hon ska få höra början på dikten jag sysselsatt mig med de senaste nätterna. Den är inte bra, så förvänta er inte att ni får se den. Det tror jag inte att ni får i alla fall ..

PUSS


Rödljus

Jag har sådan huvudvärk. Ingen vanlig huvudvärk, utan av den sorten som sticker och petar.
Det är jobbigt, och den sprider sig ju mer jag tänker på den.
Kombinerat med huvudvärken har jag också en välkommen känsla av lättnad i kroppen, det känns bra. För jag tycker att jag är välförtjänt av den. Har precis skrivit klart en samhäll-uppgift och blev ganska nöjd faktiskt, för ovanlighetens skull om man säger så. Nu kan jag äntligen koncentrera mig fullt ut på att plugga till engelska-provet vi har imorgon. Känns rätt tragiskt, här sitter jag framför datorn och skriver ett extra inlägg samtidigt som jag drar ut på tiden. Jag har läst alla texter, översatt & pluggat på glosorna, men det är också det enda. Jag har uppemot en tio uppgifter jag måste begrava mig i, och ändå sitter jag fortfarande kvar.  
Jag tror jag ska sluta sitta så mycket vid datorn. Det var mitt nyårslöfte, men som väntat klarade jag knappast av det. 
Sitter lika mycket som innan, om inte mer. Nej, jag tror jag ska börja gå ut & gå istället, få upp en gnutta kondition. Springa är det ju tabu på fortfarande, om jag inte gör det med mamma. 
Mina ben växer och blir fläskigare för var minut, för att inte tala om höfterna & magen...

Jag föråder mig själv hela tiden! Igår skrev jag ett inlägg om verklighetens sjukliga ideal, och ändå sitter jag här och tycker att jag är tjock. Illa. 
Vi hörs. Jag måste logga ut, om jag ska hinna med om ens en bråkdel av det jag måste göra. Träningen börjar vid fyra och här sitter jag med ocharmigt morgonutseénde i morgonrock. 

PUSS

Kärlek vid första ögonkastet

Om det finns någon som är roligare än Morgan Pålsson, är det Filippa Bark.
Ett sjukt rolig avsnitt av centralskolan som bör ses om och om igen.  
Jag skrattar så jag får ont i magen, varje gång!
Om ni ska se klippet, se heela !




Okej för sjuk humor, men jag älskar det!

Ett tidsfördriv att dö för

Jag har äntligen, efter all den här tiden, insett att det inte är så speciellt snyggt att vara den där pinnsmala tjejen. Misstolka mig inte fel, jag vill fortfarande vara smalare. Platt mage, slankare ben osv. skulle inte sitta helt fel precis ..
Men när man ser alla dessa supersmala tjejer undrar man vart världen är på väg. Är det verkligen så hemskt att ha höfter som inte ser ut som filmstjärnehöfter, i den mån det finns sådana? Måste man verkligen få dåligt samvete över att man tog en extra bulle, eller en extra portion mat för att man var hungrig vid middagen? 
Jag vet att jag föråder alla mina egna, möjliga argument, men när man ser till andra är det inte alls samma sak. Då tänker man istället bara på allt det möjligt uteblivna godiset och skräpmaten i deras tillvaro, såval som tanken vandrar vidare till möjligheten av överhoppade måltider och mellanmål. Om det cirkulerar konkurrerande hjärnmonstren inne i huvudet, ångest och siffror. Och/eller överdriven träning med en vardag uppbygd på tur...

I varje klass på högstadie- och gymnasieskolorna skär sig två elever, varav en lider av någon form av ätstörning. Absurt må man tycka redan där, och om man sedan för tankeverksameheten ett snäpp vidare och räknar lite på det inser man snart att det omöjligt kan vara rimligt då det är en nästintill omöjlig siffra...  
(Vilket det såklart är.)
Så i dessa tider kan man inte göra annat än att glädja sig åt förebilder såsom Jessica Simpson, som går från alla tjejers förebild till en kurvig countrysångerska. Men istället höjer vi på ögonbrynen, och skriver artikel efter artikel om hur tjock hon har blivit. 
Ingen kan väl någonsin vilja vara kurvig... eller?

Media trycker ner en hela tiden, och man tillåts aldrig vara perfekt. Till och med barnen matas av ideal från barnprogram de tittar på osv. 
Sådan ser vår vardag ut, och det köper vi utan vidare. 
Det är inte många som vågar sätta sig upp mot reklamen och istället för att följa strömmen gå sin egen väg, strunta i vad i herrans namn alla människor tycker och tänker om en och köra sitt eget race. För det är en handling många människor skulle tycka var helt befängd och otänkbar, men som faktiskt gynnar mer än en part i längden. 

Det spelar ingen roll om ni tycker att jag är en bra förebild eller inte. Jag förstår er om ni inte gör det, likadant som jag hoppas ni förstår mig när jag säger att jag vet hur det är att vara fast... 

Så för guds skull, ni är fina som ni är & utstrålning ger mer än allt annat.
Man ser inte sig själv i sammanhanget, förrän det är försent.


"Jag behöver inte oroa mig, jag är just den som vet bättre"

RSS 2.0