Tidsfördriv då jag ändå inte kan sova.

"Jag kommer ihåg första gången jag träffade dig, Richard. Jag kommer ihåg det så jävla väl.
Nina, min syster om du kommer ihåg, hade stämt träff med mig klockan tolv den dagen nere vid Kronan. Jag var sen, som alltid och vi fick skynda oss för att komma i tid. Nina fräste åt mig hela vägen upp till ditt kontor och jag kände mig uppriktigt dum. Jag hade lovat henne att komma i tid. När hon sedan höjde handen och knackade på din massiva dörr rann all frustration dock av henne. Jag kommer ihåg att jag undrade över vad som kunde göra henne så lugn, så plötsligt. Men det tog mig lång tid att lista ut.
Det första jag såg när vi klev in var ett alldeles vanligt kontor. Ett litet, intryckt rum med bokhylla, skrivbord och soffgrupp, samt några personliga inslag såsom tavlor och dylikt hängandes på väggarna. Inget speciellt. Men när min blick gled över och fastnade vid rullstolen du satt i, med ryggen mot oss vänd mot det enda fönstret i rummet, frös jag till is. Jag kunde bara helt handfallen stirra på det jag såg framför mig i vad som kändes som en evighet. Och det tog tid att pressa fram det ynkliga kvidandet riktat till Nina - men som borrade hål i ditt hjärta. Jag såg det, hur du liksom ryckte till och sjönk ihop i samma rörelse.
'Men för i helvete Nina...' Hon visste mycket väl att jag inte skulle vara där. 
Det var då du vände dig om. Jag vet inte om det var för att se mitt ansikte, av mannen som borrade hål i ditt hjärta, eller för att vara artig. Jag har aldrig vågat fråga. Av skam.
När du vände dig om ryggade jag tillbaka, jag kunde inte hejda mig. Chocken av att se dig, en till synes fullt frisk 25-årig man med skäggstubb och blont hår, där i rullstolen oförmögen att röra dig var förödande. Den enda tanken som plöjde igenom min hjärna om och om igen var 'tänk om det hade varit jag'.
Jag var i stort sett lika gammal som du, kanske något år äldre.
Du tittade på mig där jag stod, tryckt mot väggen med en chockblandad rädsla i blicken. För det var just vad det var. En stor jävla rädsla mitt i chocken av att se någon som kunde ha varit jag. Rädsla för människor som du. Människor som var beroende, livsberoende av någon för att överhuvudtaget klara att leva sitt liv.
Då skulle jag aldrig ha tagit i dig, eller någon annan som dig, med tång ens. Och det visst Nina mycket väl, så varför var jag där för?
Du var i alla fall lugn där du satt, en aning road av spektaklet som släpats in på ditt kontor. Jag håller med dig, det måste ha sett komiskt ut!
Du presenterade dig, berättade att du varit med om en olycka för något år sedan där du fått en smäll i bakhuvud och blivit förlamad från höften och neråt. Bekräftade mina innersta farhågor över att det kunde ha varit jag som satt i rullstolen, ombytta roller.
I takt med att du pratade slappnade jag av mer och mer, tills jag till slut satt i besökstolen mittemot dig, med skrivbordet som enda avståndshållare. Jag bestämde mig för att du var en människa som alla andra, bortsett från rullstolen och ditt beroende. Jag vet inte vad den slutgiltiga faktorn var till beslutet, men när du till sist frågade mig om jag skulle kunna tänka mig att provjobba hos dig i 14 dagar, vara din personliga assistent och finnas till för dig när du behövde min hjälp, tackade jag ja direkt. Kanske var det Nina som stått tyst som en mus under hela skådespelet och inte yttrat ett ljud, min respekt inför henne eller mitt behov av att visa att jag kunde vara duktig, göra henne stolt. Eller också var det du. Du och din sakenlighet gällande mitt besök, att du varken förvärrat eller förskönat sanningen bara för att få en bättre story. Ärligt talat bryr jag mig inte. Beslutet jag fattade den dagen kom att bli det bästa jag gjort i hela mitt liv, och jag står i evig tacksamhetsskuld till min syster."

Vad tycker ni om den? Ska jag sluta där, eller fortsätta ännu en bit?

Om jag någon gång skulle stöta på mina texter som jag publicerar här i bloggen någon annanstans än där jag själv har publicerat dem polisanmäler jag det direkt, så överväg inte att sno dem.  

ZzzzZZzz..


Inte nog med att jag aldrig går och lägger mig, har jag nu börjat sova jättedåligt. Har verkligen försökt nu de sista nätterna att gå och lägga mig i vettig tid, men inte då! Först och främst tar det mer än en halvtimme för kroppen att inse att det är sova jag vill när jag lagt mig, och när jag väl somnat drömmer jag jättekonstiga drömmar och vaknar typ minst 3 ggr per natt.
I natt drömde jag att klassen fick varsin bärbar dvd-spelare att kolla på en film där man sköt ihjäl oskyldiga människor i en inhägnad, i lärosyfte. Flera hundra människor stod runtomkring inhägnaden och en bödel ropade namnen på dem vars tur det var att skjuta, och hur många oskyldiga människor denne skulle döda.
Och igår natt drömde jag att jag cyklade runt på en barncykel och skrev namnen på alla i min kompis familj på deras brevlådor vid deras sommarstuga, samtidigt som jag hela tiden tänkte på hur mycket skit jag skulle få för det och försökte dölja att det var jag. På tillbaka-vägen hoppade jag för övrigt av cykeln och tog kort på den blå lagunen (fråga mig inte hur den kommit dit när det var på Öland allt utspelade sig) med min mobil, ett kort jag sedan inte visste om jag skulle radera eller inte då det kunde användas som bevis för att jag varit vid deras sommarstuga.

Antingen är jag nervös inför någonting, eller så är min hjärna helt manipulerad av saker jag inte sett, hört eller gjort. Det kan man aldrig veta, håller tummarna för att jag sover bra i natt i alla fall. Idag är det för övrigt bara 4 dagar kvar tills jag står vid stationen med packning upp till öronen och väntar på att bussen som ska frakta oss över länder och grejor ska komma..  


Skenheligt mysterium

Om ni letar efter min meny får ni scrolla enda ner. Den har nämligen fått ett eget liv och tycker att det är jättekul att leka kurragömma med mig. I min frustration. Hoppas dock på en lösning så snart som möjligt. Om ni har tips eller vet vad jag ska göra hoppas jag att ni hojtar till. Slår till med en fråga mitt i allt elände, svara!



Hela himlen öppnar sig











Och lagom till de sista bilderna kraschade blogg.se's bilduppladdning, så ni får nöja er med de här.

Hela dagen luktar solsken


Idag är det bara 10 dagar kvar tills vi åker, jag har fått en halv gaderob av agnes och snart ska vi på bio. Dessutom skiner solen och det är förvånansvärt varmt ute. Hur bra kan det bli? Tänkte dela med mig lite av några bilder vi tog senare ikväll, när jag kommer hem och har hunnit redigera en del. För övrigt har agnes gjort mig extremt anvibalent genom att föreslå att jag ska börja på engelska skolan istället för att gå kvar på ad till hösten. Engelska skolan har bättre mat, bättre undervisning, bättre lärare, utväderingar hela tiden, betygssätning två ggr per termin, bal i nian, roligare avslutning osv. Men på ad har jag kvar mina kompisar, lärare som vet vad jag går för och lättare att behålla och få höga betyg. Åh. Jag vet verkligen inte vad jag ska gå någonstans.


Stoftet av vävda drömmar


Jag var i paradiset idag, aka Monki. Jag kunde inte bärga mig, utan roffade i fascination åt mig alla plagg som fanns i xs eller s. Halva priset i så gott som hela butiken, och jag svävade på moln. Bilder kommer imorgon tänkte jag, innan jag ska ner och grilla med fina vänner. Nu ska jag titta på film, för tredje gången på tre dagar. Igår tittade vi på Taken och i förrgår tittade jag på Slumdog millionarie. Båda lika bra och värda att se.


Ovissheten om sanningen


Hela lägenheten luktar smuldeg och jag är sist att gå och lägga mig. Som alltid. Igår läste jag ut en bok, Lyckans hjul, så nu har jag heller inget att se fram emot att göra innan jag somnar. Har funderat på att börja skriva igen. En liten novell. Dock blir det aldrig en liten novell, alltid mycket längre än vad jag vill ha den. Inte alltid. Jag vill ha en kort och konsis story, kanske bara en händelse. Kanske bara en dag. Kanske en dag ur ett liv, bara så - pang på rödbetan. Jag vet inte. Den ska vara kort i alla fall, det är en sak som är säker. Om jag bara inte ska avsluta alla de jag redan påbörjat först. Jag vet inte.

Ljusen nere på gatan är snart svarta


Ett under har inträffat! Under och under, men i alla fall en väldigt stor nyhet gällande mig.
Det skedde igår, jag och Kristoffer hade inget att göra så då beslutade jag att vi skulle traska till Maxi för att köpa mjukglass. Maxi's korvkiosk var dock stängd för dagen så vi köpte ben&jerry's istället. Chunky monkey. Bananglass med bananchoklad och valnötter, helt ekologisk glass som stödjer utrotade apor. Och jag som aldrig aldrig skulle köpa den där lilla glassbyttan med 0,5 liter glass för 50 kr gjorde det ändå. Och vet ni? Det var inte lika gott som alla säger, att man blir helt beroende och till slut inte bryr sig om priset utan betalar vilken summa de än knappar in där framme vid kassaapparaterna, men det var gott! Helt ok. Nu har jag i alla fall smakat, och jag lovar er - det lär bli fler gånger (om jag blir bjuden).

Har ni ätit ben&jerry's, och vilken är er favoritsmak i så fall?


Daydreamer

I helgen har jag funderat lite och jag har kommit fram till följande:

Ett, Jag är feminist
Inte så att det förslår precis, men instinkten finns ändå där. Allt ska vara jämnlikt, gentemot kvinnan. Om männen får dra en extra börda spelar ingen roll, men om kvinnan får göra det blir jag upprörd. Det kvittar var någonstans jag kommer i kontakt med ojämnlikheten, om jag läser om det eller upplever det - jag reagerar varje gång.

Två, Jag tror inte på förhållanden
Kärleken är det inget fel på, men förhållanden skapar bara problem. Då hänger allt på att man måste kunna lita på sin partner fullt ut, skapa något hållbart tillsammans, kämpa tillsammans för att det ska hålla och inte dra lasset helt själv. Min svårighet är just det sistnämnda och jag antar att det är därför jag inte riktigt kan tro på förhållanden. Jag kan inte riktigt lita på människor fullt ut och det är därför jag inte kan se tjusningen. Inte så att jag inte unnar någon att vara tillsammans, abslout inte, men om man sedan börjar bråka, tjabba eller något i den stilen väntar jag bara på slutet. Antar att det är min osäkerhet som spelar roll i min upptäckt, likaså allt det jag själv fått uppleva i och med skillsmässor och liknande.

Tre, Jag tänker för mycket
Om inte jag skulle ha funderat så mycket som jag gör skulle jag aldrig ha kommit fram till det överstående.



Ett år sedan.

Så sant som det är sagt

F ö r l å t   f ö r   a t t   j a g   i n t e   s a   a t t   j a g   s k u l l e   å k a   i v ä g . .



Jag var i Öland, med min farbror och farfar för att tjäna pengar. Inte bokstavligen dock, men det kom att bli så i alla fall. För övrigt är det bara 2 veckor kvar tills vi åker till Wien, på måndag, 2 veckor! Allt skulle vara helt perfekt, om inte en liten irriterande klump i magen innefunnit sig utan att riktigt tala om orsaken till dess plötsliga uppenbarelse.

way out BEST

När jag blir rik ska jag sätta ihop en egen festival bara med artister och band som jag inte kan leva utan. Fatta vilken fest! Den ska pågå en hel vecka så att man har tid att se åtminstone hälften av de som spelar. De populäraste artisterna/banden ska spela två gånger om så önskas av besökarna. Dessutom ska priset vara hyggligt, så att alla kan ha möjlighet att åka och delta. I priset ska tältplats, frukost och 5 framträdanden ingå, resten får man dock betala själv. Det vill säga det man äter och om man vill se något extra band eller artist. Låter det bra? Det ska finnas två stora scener, kiosker och någon restaurang. Dessutom ska det finnas möjlighet att sova inne, om det är seriösa behov av det. 
Tanken med hela festivalen ska vara att umgås, och träffa likasinnade människor. Därför ska det inte vara fullspäckat med framträdanden, utan max tre om dagen.

Banden/artisterna som ska spela är:
AFI
Sufijan Stevens
Melissa Horn
The Kooks
Regina Spektor
Gavin DeGraw 
Veronica Maggio
Lily Allen
Papa Roach
The wombats
Laleh
Salem Al Fakir
U2
Paramore
Death Cab For Cutie

Kommer du? ;)

Vinn spotify-konton


Nu har du även chans att vinna ett alldeles eget spotify-konto. Jag lottar ut tre stycken om det är över trettio deltagare.

För att få en lott ska du skriva varför just du ska vinna och vad du lyssnar på för musik.
För att få två lotter ska du även länka till mig i ett inlägg på din blogg eller hemsida. Om du inte har något av det kan du skicka ett mail till tre vänner som du vet kan vara intresserade av tävlingen.

Skicka sedan länk i en kommentar om du valt att även länka till mig. Jag kontrollerar i slutet av tävlingen om ditt inlägg finns kvar på din blogg eller hemsida, så var beredd på att inte ta bort det förrän tävlingen är avslutad.  

Tävlingen avslutas på onsdag om en vecka, alltså den 22/7. Lycka till!

Tävlingen är avslutad.

Music is my best friend.

Just nu ljuder Sufijan Stevens For The Windows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti ur högtalarna och jag sitter och väntar på att klockan ska ticka fyra. Då ska jag nämligen springa upp till stationen och plocka upp Nathalie. Först och främst ska vi radera all saknad, sedan vet jag inte vad som står på schemat. 

Idag är det förresten bara 3 veckor kvar till EM och jag är såå pepp! Ni anar inte vad roligt det ska bli. Vi ska åka buss enda ner till Österrike och sedan sover vi, hela landslaget, i en skol- eller gymnastiksal där nere i Wien.

Jag och en del vårt lag (ej landslag) när vi kom tvåa i mixed-sm.

Önska mig lycka till i förskott? :D

Tävlingen avslutad

...och vinnaren blev Sandra 13 år. Grattis!
Jag kontaktar dig så snart som möjligt.
Ett stort tack till alla som var med, jätteroligt att så många uppskattade tävlingen. :)

Var gärna med i tävlingen som jag slänger upp imorgon, där tre vinnare får var sitt spotify-konto!

Ny tävling på G


Funderar på om någon skulle vara intresserad av att vinna spotify-konton?

No big deal?


Löpsedelarna skvallrar om att Mel B gör 3 000 situps i veckan. So what?
Nu ska jag göra sushi. Ni suger på att kommentera.

Få betalt för att klicka!

Har precis upptäckt woopa.se som är en perfekt sida för oss som vill tjäna pengar på sin blogg. Bara genom några enkla knapptryck tjänar man pengar. Om man blir medlem nu så får man även 20 kr som välkomstpremie. Jag har både provat Tradedoubler och Doubler, men där har jag varit helt beroende av er läsare och inte tjänat en enda krona. På woopa.se är man inte beroende av någon alls och kan tjäna uppåt tusenlappar på en dag.
Så, ni tjänar ingenting på att inte vara med, bli medlem här och inkassera dina 20 kr på minuten!

Some days is just not perfect


Sara är så sjukt söt mot mig. Igår hjälpte hon, och johanna mig med kasten och taktik inför EM (bara tre och en halv veckor kvar nu!!) och sedan fixade hon en lathund om saker man ska tänka på när man spelar till mig. Bara sådär! För övrigt fick jag spelarkontrakt och info på posten idag, så nu känns allt sådär superseriöst och supernervöst.

Antar att ni lagt märke till den nya bloggdesignen också. Vad tycks? :D

What would you do if I gave you my heart?





Linne - H&m
Tröja - Gina
Jeans - Gamla g-star
Skor - Converse

En dagens outfit och en bild på ett konstigt träd. Likadana kläder som alla går omkring i idag, men jag tycker att det är snyggt så jag bryr mig inte!

The King of Pop


Michael Jacksons död har chockat hela världen, något som ingen kan ha undgått att märka. Vi har varit ledsna, tagit självmord, planerat minnesstunder, gråtit, köpt massa skivor, sökt på internet, funderat på sanningen i det hela och mer därtill. Dessutom har vi hört om honom, läst om honom och skickat kedjebrev om honom och så vidare...
Det är okej att höra och läsa samma saker om honom i några dagar, men efter en vecka med samma tjat om samma person har det banne mig gått för långt. Okej, The King of Pop har dött efter ett liv av storhet och misär och han om någon ska hyllas! That's it. Men när det börjar gå så långt att nio av hans låtar hamnar på p3's topplista (musik) och alla stora tidningar skriver om princip samma saker om honom samma dag, och har samma rubriker, är det något som har gått snett. Jag kan medge att jag tycker att hela den här rabalden är intressant, att höra och läsa saker som man aldrig ens har hört talas om. Att han blommar upp nu, efter sin död, istället för då han levde. Och att han just tycks ha så stora fans att de är beredda att ge sitt eget liv för deras idol. Det är intressant, men vem vill läsa om ikonens apa Bubbles, och faktumet att Jackson aldrig hälsade på sin vän? Att familjen tvingas välja mellan att skjuta upp begravningen två-tre veckor eller låta MJ begravas utan hjärna? 
Inte jag i alla fall.   

Låt oss lyssna om vi vill, och propagera inte ut hans ande varhelst det finns möjlighet till att göra det!


Vinn ett par jeansshorts!


Som rubriken anger har du just nu chans att ta hem dessa sprillans nya jeansshorts, i märket cheap monday.
Storleken är 25/34 och färgen Narr od stone grey.

För att tävla ska du antingen lägga till mig på bloglovin, eller länka till mig i ett inlägg på din blogg eller hemsida. Skriv sedan en kommentar till detta inlägg om vilket av alternativen du valt (skicka länk till ditt inlägg om du har valt att skriva om tävlingen i din blogg) och ditt namn, samt hur jag kan kontakta dig om du vinner. 

Lät väl inte så svårt? Tävlingen pågår fram till måndagen den 13/7 så passa på! Och om inte du kan ha shortsen kan du ju alltid ge bort dem till någon kompis eller liknande?

(Om du redan har mig på bloglovin får du länka till tävlingen - eftersom jag inte sa det innan behöver inte de som redan kommenterat att de är med, fast att de har haft mig på bloglovin sedan innan, länka till mig.)
 

Tävlingen är avslutad.

Lager 157's miljösatsning

Jag antar att ni inte har hört talas om lager 157's nya miljösatsning. Det hade inte jag heller förrän vi idag besökte butiken och med egna ögon såg och upplevde det. Det var heller inte någon liten satsning som knappt märktes, tvärtom hade de slagit på stort och verkligen engagerat sig. Det fanns ett genomgående tema i de två satsningar och projekt (ett miljöprojekt och ett "överskotts-projekt") de börjat med - Spara miljön!
Deras överskotts-projekt gick ut på att de tog spill och överskott från kläder som ingen ville ha, och sydde om till något nytt. Samidigt hade de även börjat med second&hand-försäljning (Tur och retur), i samma överskotts-tema.

Såhär säger Lager själva om deras arbete:

"Allt det där som blev över. Det ratade. Det får en ny chans hos oss. Det är inget annat än vansinne att en del kläder aldrig får komma till användning. Bara för att någon söm blev sned, upplagan för stor eller designen lite för djärv för sin tid. Somna inte nu, men jordens resurser är faktiskt inte oändliga. Vi vill vara med och utnyttja dem bättre."





Direkt när man kom in lade man märke till en storslagen vägg de hade målat och donat i temat, sedan fanns det också tallar och 4 stora svarta boxar de hade smällt upp framåt slutet av butiken, vilket gav plats åt omsydda- och även second&hand-kläder. Sedan kunde man också betala en krona extra för var plagg man köpte, vilket i slutändan ska gå till Naturskyddsföreningen.         

Det här köpte jag för att vara lite klimatsmart. Second&hand - billigt och bra, är första alternativet. :)




Klicka in på Lager 157's hemsida för att läsa mer om satsningarna och ta del av fler spännande nyheter.

Searching for the others


Så här glad kan man vara om man befinner sig vid Chanias hamnkanal.

Klockan 12 har jag bestämt mig för att jag ska äta, och sedan ta cykeln för att leta sponsorer. Sedan, runt 16-17 snåret, ska jag dra mig in mot Jönköping för att kasta lite med Sara. Sist men inte minst är det träning klockan 19 och efter det är det dax för att hinna med bussen till Bankeryd. 
Ni anar inte hur stolt jag är över mig själv att jag har planerat så här bra! Dessutom åskar det mitt emellan solskenet, fast det inte är en endaste tillstymmelse av regn. Ganska amazing må ni tro att jag tycker!   

RSS 2.0